Fragt kun DKK 37,-
Fri fragt ved køb over 499,-
Afhent fragtfri i Lyngby
14 dages returret
Fri fragt ved køb over kr. 499,-

Hvorfor vælge økologisk børnetøj?

Hvorfor vælge økologisk børnetøj?

Hvorfor vælge mærker med GOTS-certificering?

Det er altid en god idé at vælge økologi, når det kommer til børnetøj, da det indebærer fordele både ifm. komfort, bæredygtighed og sundhed. 

Et godt pejlemærke at gå efter i denne sammenhæng er, om tøjet er GOTS-certificeret. Produkter certificeret med GOTS må kaldes økologiske. GOTS-certificeringen garanterer, at produktet overholder krav til økologisk dyrkning, miljørigtig produktion, krav til arbejdsforhold samt at visse sociale rettigheder er opfyldt. Således indikerer certifikatet, at tøjet hverken indeholder fluorerede stoffer samt azofarvestoffer, som kan være henholdsvis hormonforstyrrende og allergi- og kræftfremkaldende. 

Hvad er økologisk tøj?

Økologisk tøj er tekstiler, der lever op til de krav, der stilles ifm. en GOTS-certificering. 

I 2011 anerkendte den amerikanske regering GOTS, som det eneste økologiske miljømærke til certificering af tøj og tekstiler i USA. GOTS kontrollerer indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til færdigt produkt, og giver en troværdig garanti for en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion til den endelige forbruger. 

Der er også nogle fordele ift. komfort, når man vælger økologisk tøj – økologiske bomuldsfibre er længere end almindelige bomuldsfibre, og derfor er økologisk bomuldstøj også blødere. Derudover er det også et bæredygtigt valg man tager, når man vælger økologiske tekstiler. Alene det faktum, at der på økologisk dyrkede marker er 44% flere fugle, og der anvendes langt mindre insektgift. 25% af insektgiftsforbrug på verdensplan anvendes til produktion af ikke-økologisk bomuld. 

GOTS-certificeret børnetøj hos PureOrganic

Når du handler dit økologiske børnetøj hos PureOrganic, er du sikret GOTS’ økologicertificering.

En GOTS-certificering dækker hele produktionen af tøjet og ikke kun det produkt, du ender med at bestille. Det betyder, at alt fra valg af råmaterialer til selve produktionen og endeligt slutprodukt også lever op til certificeringens kriterier. For dig er det din garanti for, at tøjet rent faktisk er økologisk, og at alle krav til produktion, arbejdsforhold og sociale rettigheder er overholdt og opfyldt.

Når tøj og tekstiler er GOTS-certificeret, bliver produktet ikke bedre. Tøjet lever endda op til Fair Trade-kravene. Så vær sikker på, at kvaliteten er i orden, og at der ikke er brug af kemikalier, når du handler hos os. PureOrganic er eneforhandler i Danmark af GOTS certificeret tøj fra den New Zealandske producent Nui Organics, da det er det bedste af det bedste. Og det er det, vi mener børn fortjener! 

 

 

Betalingsikoner
© Copyright PureOrganic. All rights reserved.